postheadericon Historien om Magre Benum

 

Sommeren 1973 begynte en kameratgjeng fra Kleiva, som nettopp hadde slutta ungdomsskolen, å planlegge et rockeband. Ingen av de hadde tidligere spelt i band, men de var levende opptatt av musikk som ikke var å finne på hitlistene, såkalt undergrunnsrock.

Høsten 1974 var Kalle Bratsberg (Gitar), Roar Warholm (Trommer), Truls Enger Hansen (Orgel) og Ove Iberg Bass) klare for sin første spellejobb på Klovholt skole. Navnet de tok, Magre Benum, var det den første bassisten Rune som var opphavet til. Høy, tynn og hengslete som han var, overtok bandet likegodt kallenavnet hans!

Vinteren 74/75 blei det virkelig fart på sakene, da Lasse Heggem ble bandets impresario. Foruten å ordne en masse spellejobber, skaffa han de kjøretøy for å kunne farte på jobber, en Mercedes Bulldog buss. Lasse var en dyktig impresario og skaffa gutta massevis av jobber, blant annet i Kvinesdal, Arendal, Lista, Gol, Skoger, Hokksund, Gjerstad, Drangedal og Notodden. Mange av disse jobbene var ”fest på lokalet” jobber.

Magre Benums repertoar var satt sammen av tidsaktuell listepop og progressiv rock, og bestod på den tida av gode melodiøse låter som ”Showdown” med ELO, ”Crossroader” av Mountain, ”Paint it black” av The Rolling Stones, ”With a little help from my friends” av The Beatles, ”Jean Genie” av David Bowie, ”Father of day” av Mannfred Mann, diverse gamle rockelåter, samt låter av Hot Chocolate, Three Dog Night, Creedence Clearwater Revival, og ikke minst et knippe Santana låter.

Magre Benum hadde sin avskjedskonsert på Eyolf i Skien i 1976.

 

Jula 1994 var de så klare for den store gjenforeningsturneen i Fengselsbakken, Skien, 20 år etter. Steps først, for så å bære utstyret over til Luftegården dagen etterpå.

Magre Benum har hatt stor suksess etter dette og levert en rekke sterke spillejobber. Du kan lese anmeldelser her og se hva pressen skriver:


En LIVE CD spilt inn på Kafe K sommeren 2006 kan du bestille her på hjemmesiden.

Gå til kontaktsiden for bestilling..Store deler av denne biografien er basert på utdrag fra boken "Skiens Rocke historie" som ble utgitt på Genius forlag i 1998.

Utviklet og drevet av MYHRENETT [www.myhrenett.no]